7 Mayıs 2016 Cumartesi

Kullandığım Motosiklet

Kullandığım Motosiklet


Gezilerde kullanacağım motosiklet hakkında ufak bir bilgi yazısı derledim. İkinci el olarak aldığım Honda PCX150 2015 modeldi. 3500 Km de aldım. Bu motoru aslında tamamen tesadüf eseri üzerinden denk geldik.

Asıl almak istediğim motora bakmak için Göztepe den çıkıp İzmir in Menemen ilçesine gitmiştik. Orda baktığımız bordo renkli motorun ilandaki motorla hiç alakası olmadığını görünce İzmir'de açılmış olan diğer ilanlara bakma kararı aldık. 5 Kişi aradık ama hiç birisi motoru göstermek için uygun değildi. Aradığımız son kişi ise Karşıyaka da gelmemizi kabul etti ve direk oraya geçtik. İlk sahibinden motorumuzu teslim aldık.






PCX 150 ye gelince Kısaca bilgi vereyim :

*Sıvı Soğutmalı
*Tek Silindirli
*13,5 Beygir
*8 Litre Yakıt Deposu
*76 Cm Sele Yüksekliği
*Ön Teker 90 Arka Teker 100
*Ağırlığı 130 Kg.

Teknik bilgi olarak yukarıda saydığım özellikleri almadan önce araştırmıştım. Bu özellikler bu segmentteki çoğu Scooter ile aynı özelliklerde denilebilir. Diğer scooterlerden PCX i farklı kılan temelde 3 özellik var :

1. ESP : Tam açıklamasını bilmesem de fren sistemini birbirine entegre olarak hareket ettiren bir sistem.
2. Start-Stop : Motor rölantide geçen 3 saniye sonrasında çalışmayı durduruyor. Ama gaz kolunu az çevirdiğinizde bile anlık olarak çalışmaya devam ediyor. Özellikle ışıklarda beklerken yada duraklama yaptığınızda ses seviyesini sıfıra indiriyor ve yüzde beş civarı yakıt tasarrufu sağlıyor.
3. 12 V çıkışı: Daha önceki kullandığım motorların hiç birinde olmaması o eksikliği hissettirmişti. Ekstra olarakta nedense hiç takmamıştım. Ama bu motorda standart .


Genel olarak şehir içi kullanımı için tercih ettiğim bu motor bakalım şehir dışı ve uzun gezilerde nasıl olacak beraber gezip inceleyeceğiz  :)





3 yorum :

  1. slm.izmirden bende fc moto dan -arai rx7 v GIUGLIANO yada haslam sipariş etmeyi düşünüyorum ayrıca alpisatr atem montla eldiven alıcam. gümrüğe takılır falan diolar kask için n dir olay ? yada siparişin püz noktası (kargo üzerine hediye veya 100 dolar altı fiyat mı yazdırılıyor ) ozkan.ulu@hotmail.com mail adresim burdan da yazabilrsin..teşeküür ederim ilgin için.kazasız belasız

    YanıtlaSil
  2. kask için 700 Euro luk ne kadar vergi çıkar sadece kask fiyatı+ptt 31175 tl ..ekstra n öderim acaba ? yoksa hiç uğraşmayıp 4200 tl ye burdan mı alayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç gördüğüm için öncelikle özür dilerim.

      Ülkemizde maalesef kurlar da büyük değişimler yaşandı geçtiğimiz dönemde.

      Fiyat kıyaslaması yaparken ürünün gelme süresini ( 20 gün civarı ) hesaba katmanızı da öneririm.

      vergi olarak da 2018 itibari ile 22 euro ile 1500 euro arasındaki ürünlerin vergisi %18 - 20 olarak güncellendi

      22 euro altı ürünlerin vergisi bulunmuyor.

      Sil